Interview Bas

Lees hier het interview met Bas Verspuy.

INTERVIEW BAS

Ik ben Bas Verspuy, getrouwd en een trotse vader van 2 kinderen (zoon en dochter) en 4 kleinkinderen.

In 1980 ben ik als zelfstandige een klein aannemersbedrijf gestart. De werkzaamheden bestonden toen voornamelijk uit onderhoudswerkzaamheden en verbouwingen, met de productie van kozijnen, deuren en trappen enz. in de eigen werkplaats.

Al kort na de start, moest daar een timmerman bij komen vanwege de toenemende opdrachten. Het personeelsbestand groeide in de loop der jaren door met meerdere timmerlieden en een metselaar.

Door de vraag vanuit de markt en de contacten met een paar Duitse fabrikanten zijn daar binnen 5 jaar kunststof en aluminium kozijnen en serres bijgekomen, wat naast het aannemersbedrijf een specialisatie van Bas Verspuy Bouwsystemen is geworden.

In de loop der jaren werd Bas Verspuy Bouwsystemen steeds meer een familiebedrijf, doordat zoon Dirk-Jan na zijn MBO-opleiding erbij gekomen is. Na een paar jaren op de werkvloer en werkvoorbereiding, zijn we sinds het jaar 2000 meer en meer samen de directievoering gaan doen, en nu dus beiden directeur eigenaar van Bas Verspuy Bouwsystemen.

Ook kwam mijn vrouw Mattie 1 dag vast in de week op kantoor de facturering en de nodige financiële handelingen verzorgen. Dochter Thamar kwam ons team versterken en nam daarbij de orderverwerking van met name kunststof en glas voor haar rekening, aangevuld met de urenadministratie.

Ik krijg nog wel eens de vraag: “Doe je ook nog wat anders dan werken?” dan zeg ik: “Natuurlijk als ik er tijd voor over houd. Buiten de sport die ik beoefende voornamelijk voetbal, zijn er taken en besturen in kerk en gemeenschapsverbanden waar de nodige tijd en energie mee samengaat.

En als er dan buiten vakantie en uitjes nog tijd overschiet, heeft mijn vrouw het beheer van een kleine camping waar altijd ruimte is voor werk en de nodige conversatie.”

Binnen het bedrijf  waar collega Dirk-Jan inmiddels het leeuwendeel van de taken verricht, ligt mijn grootste taak bij de vestiging in Zeist-Bunnik. Het blijft een uitdaging om leuke projecten te verwerven. En de contacten met de inmiddels wel uitgebreide vaste klantenkring  zou ik nog niet willen missen. Het gevolg van de ontwikkelingen is dat de mooie vakgerichte werkzaamheden, waar toch wel een stukje liefde ligt, aanzienlijk minder zijn geworden, maar desalniettemin worden er door de toenemende automatisering en mogelijkheden prachtige werken gemaakt.

Op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare aannemer voor uw project?